Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Lehorgonyzott a Szépművészetibe a Bolondok hajója

10perc.hu
2022. 03. 30.
Lehorgonyzott a Szépművészetibe a Bolondok hajója

Hieronymus Bosch egyik legismertebb festménye lesz a fő attrakció az egymilliárd eurós biztosítási összértékű anyagot felvonultató kiállításon.

Megérkezett a Szépművészeti Múzeumba Hieronymus Bosch egyik legismertebb munkája, a Bolondok hajója című festmény, amely az intézmény Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa címmel április 9-től látható, egymilliárd eurós biztosítási összértékű anyagot felvonultató kiállításán lesz látható.

A festmény a Musée du Louvre egyetlen Bosch-műve, amelyet sikerült kikölcsönözni a neves párizsi múzeumból. Az egész fennmaradt Bosch-életmű alig több húsz festménynél, ennek csaknem a fele, tíz saját kezű Bosch-kép lesz látható a Szépművészeti tárlatán.

Hieronymus Bosch a világ egyik legizgalmasabb és legemblematikusabb festői életművét alkotta meg; képei évszázadok óta izgatják az emberek fantáziáját. A bemutatott anyag biztosítási összértéke hivatalosan egymilliárd euró. Bosch képei valójában felbecsülhetetlen értékűek, hiszen nem elérhetők a műtárgypiacon, de egy-egy képe önmagában is több százmillió dollárt érne.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek