Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Jövőre Budapesten gyönyörködhetünk Andrea Bocelli hangjában

10perc.hu
2021. 12. 18.
Jövőre Budapesten gyönyörködhetünk Andrea Bocelli hangjában

Több mint húsz éve tartó pályafutása során 90 millió lemezt adott el világszerte, meghódította a klasszikus és a popzenei csúcsokat egyaránt.

Újabb nagy névvel bővült azon világsztárok névsora, akik jövőre fellépnek Magyarországon. Napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Andrea Bocelli 2022. október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet, melynek programjában népszerű operarészletek és ismert popalbumainak dalai szerepelnek, a világsztárt pedig magyar szimfonikus zenekar és kórus fogja kísérni.

A 63 éves olasz énekes egyedi hangszíne teljes és erőteljes, a belcantótól egészen a verismóig terjed, a lírai repertoártól a populáris balladákig. Az élet egy másfajta képességre is rávezette, amikor elvesztette látását. A szívével kezdett el látni a szeme helyett, ezért is tudja olyan tökéletesen érezni, láttatni és átadni dalainak mondanivalóját.

Több mint húsz éve tartó pályafutása során 90 millió lemezt adott el világszerte, meghódította a klasszikus és a popzenei csúcsokat egyaránt. Fellépett a világ valamennyi nagy koncerttermében és operaházában, számos nemzetközi rendezvényen. A mai napig a legnagyobb slágere a Con te partiro, amelynek angol verziója a Sarah Brightmannel közös duettje, a Time to Say Goodbye.

Főkép forrása:
repubblica.it

További cikkek