Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Logic lett az öngyilkosok megmentője

10perc.hu
2021. 12. 16.
Logic lett az öngyilkosok megmentője

Az amerikai rapper 1-800-273-8255 című dalának az öngyilkosságok megelőzésére létrehozott amerikai segélyvonal telefonszáma, és a nóta hatására 245-tel kevesebben dobták el az életüket.

Néha onnan érkezik a legnagyobb segítség, ahonnan nem számítunk rá. Egy amerikai rapper, Logic több száz öngyilkosságot akadályozhatott meg 2017-es slágerével. A 1-800-273-8255 című dal az öngyilkosságok megelőzésére létrehozott amerikai segélyvonal telefonszáma.

A The Guardian által nyilvánosságra hozott új kutatás szerint a dal hatására jelentős növekedést tapasztaltak a beérkező hívások számában és vélhetően csökkent az elkövetett öngyilkosságok száma is. Miután a jelentős közfigyelmet kapott dal megjelent és Logic két nagy szabású fellépésén is hallható volt, 9915-tel nőtt a beérkező hívások száma és bizonyíthatóan csökkent az Egyesült Államokban az öngyilkosságok száma.



A dal, melyben Alessia Cara és Khalid is közreműködik, hetekig a Billboard Hot 100 amerikai slágerlista legjobb tíz slágere között szerepelt. 2017 szeptemberében a harmadik helyre került. A dal megjelenése utáni 28 napban mintegy 10 százalékkal emelkedett a segélyvonal Google-kereséseinek száma.

Az elemzések szerint a 34 napos időszakban, amikor a dal kiemelt figyelmet kapott, 6,9 százalékkal nőtt a segélyvonalra befutó hívások száma. Ugyanebben az időszakban csökkent az elkövetett öngyilkoságok száma: 245-tel kevesebbet regisztráltak, ami 5,5 százalékos csökkenést jelent.

Főkép forrása:
imageSPACE

További cikkek