Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Kóbor János halálával megszűnt az Omega!

10perc.hu
2021. 12. 08.
Kóbor János halálával megszűnt az Omega!

A Rolling Stones után a világ második legidősebb zenekara soha többet nem lép színpadra 20 stúdióalbum, 12 idegen nyelvű album, 9 koncertalbum, tízezernél is több élő koncert, több millió eladott lemezt követően.

Amint azt sejteni lehetett, Kóbor János halála nemcsak a frontember elveszítését jelentette az Omega számára. A legendás, a jövő évben megalakulásának hatvanadik születésnapját egy szuperkoncerttel ünnepelni akaró együttes már tavaly alig élte túl Benkő László és Mihály Tamás halálát, ám Kóbor Jánosét már nem. Majd hatvan év után az Omega története véget ért.

A zenekar még két élő tagja, Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc, valamint az Omega menedzsere, Trunkos András már beszéltek a jövőről. Mindhárman egyetértettek abban, hogy soha többé nem lépnek színpadra Omega néven.

„Meckyvel egy egész korszak meghalt. Vége, nincs tovább” – mondta a Bors megkeresésére Trunkos András, aki az ünnepek után ül le Molnár György Elefánttal és Debreczeni Ferenccel, hogy kitalálják, hogy hova és hogyan tovább, hogy mi a tisztességes és mi a méltó.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek