Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Holnaptól vasárnapig a könyveké a főszerep!

10perc.hu
2021. 09. 01.
Holnaptól vasárnapig a könyveké a főszerep!

Csütörtökön kezdődik a 92. Ünnepi Könyvhét, amely szeptember 5-ig a Vörösmarty tér mellett a Vigadó tér és a Duna-korzó területén várja az érdeklődőket Budapesten.

Vélhetően minden könyvbarát már alig várja, hogy csütörtökön szélesre tárja kapuit a 92. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhét Budapesten. A három helyszínen – Vörösmarty tér, Vigadó tér és Duna-korzó – látható rendezvényen 140 könyves pavilonban, 173 kiadó kínálja a könyveit és két színpadon reggel 10 és este 7 óra között több mint 70 könyvbemutató beszélgetést tartanak.

Az eseményt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) tájékoztatójában kiemelte, ebben az évben fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal, szellősebb beépítéssel, fertőtlenítő állomások kihelyezésével, maszkokkal is készülnek.

Hagyományosan a megnyitó után adják át Szép Magyar Könyv 2020 verseny díjait is. A versenyen 83 kiadó vett részt, összesen 147 kötettel jelentkeztek a kiadók. A benevezett könyvek kínálata nagyon színes volt, ezért a hagyományos kategóriákon kívül létrehozták a Múzeumi művészeti könyvek díjat, illetve megosztották az Év Illusztrátora kategóriát felnőtt- és gyermekirodalomra.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek