Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az Elemi ösztön sztárja Arany Ikon-díjas lesz!

10perc.hu
2021. 08. 27.
Az Elemi ösztön sztárja Arany Ikon-díjas lesz!

Sharon Stone amerikai filmcsillag az ötödik női színész, aki megkapja a szeptember végén megrendezendő 17. Zürichi Filmfesztivál egyik legfontosabb elismerését.

Különleges hírt hozott nyilvánosságra a The Hollywood Reporter. A szeptember 23. és október 3. között megrendezendő Zürichi Filmfesztivál Arany Ikon-díját Sharon Stone kapja. Az Elemi ösztön sztárja szeptember 25-én Zürichben személyesen veszi át az elismerést.

A fesztivál honlapja felidézte, hogy a színésznő 30 évvel ezelőtt filmtörténelmet írt az 1992-ben bemutatott Elemi ösztön című filmben nyújtott átütő alakításával. Az ezt követő években azonban Stone tudatosan lépett fel az ellen, hogy beskatulyázzák.

„Különleges tulajdonságai közé tartozik az ellenállhatatlan báj, a mély humánum, a tehetség, hogy szerepek egész sorát tudja eljátszani, és a képesség, hogy úgy magával ragadja a közönséget, mint senki más" - fogalmaztak a fesztivál szervezői.

Stone az ötödik színésznő, aki megkapja az Arany Ikon-díjat, rajta kívül olyan világsztárok részesültek ebben az elismerésben, mint Juliette Binoche, Cate Blanchett, Glenn Close, Arnold Schwarzenegger, Michael Douglas, Richard Gere és Sean Penn.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek