391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A legdrágább fiatal lány

10perc.hu
2021. 02. 03.

Áverésre bocsátja március elején a Christie's aukciósház Vincent van Gogh La Mousmé című rajzát, amely akár 10 millió dollárért is elkelhet az online aukción.

Egy londoni műkereskedő család adja el az 1888-ban készült japán ihletésű rajzot, amely egy provence-i lányt ábrázol. A The Art Newspaper honlapja szerint ez lehet a holland művész aukción elkelt legdrágább rajza, ha a Christie's szakembereinek becslése beválik. Van Gogh nevezte el a lányt mousménak, amely japán nyelven fiatal lányt, vagy asszonyt jelent.


A holland festő készített egy mousmé festményt, amely ma a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria tulajdonában van     Fotó: wikipedia


1888 júliusában a franciaországi Arles-ban a holland festő készített egy mousmé festményt, amely ma a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria tulajdonában van. Néhány nappal később készítette a most aukcióra vitt rajzot, a festmény egyik részlete alapján. A szakemberek szerint ez az egyik legkitűnőbb papírrajza, amelyhez részben nádtollat használt. A rajzon lévő lány inkább tűnik keleti típusnak mandulavágású szemei miatt, mint a festményen lévő.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek