Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orbán Viktor ellen merénylet készülhet

10perc.hu
2024. 10. 14.
Orbán Viktor ellen merénylet készülhet

Szijjártó Péter reagált az Orbán Viktor elleni állítólagos merénylet hírére, amit Alekszandr Vulin szerb miniszterelnök-helyettes osztott meg.

Szijjártó Péter reagált az Orbán Viktor elleni állítólagos merénylet hírére: A külgazdasági és külügyminiszter az orosz sajtótól értesült arról, hogy Orbán Viktor ellen merényletet készíthetnek elő – számolt be Alekszandr Vulin, Szerbia miniszterelnök-helyettese. Vulin az orosz Nacionalnaja oborona lapnak adott interjújában említette, hogy több, a Nyugat által kevéssé kedvelt politikus, köztük Orbán Viktor is potenciális célpont lehet. Az ukrajnai béketárgyalásokat támogató politikai álláspontjuk miatt kerülhettek célkeresztbe.

Vulin kijelentette: „Információt kaptunk arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítenek elő”. Szerinte mindez az Ukrajna-politikához kapcsolódhat, hasonlóan más vezetők esetéhez, mint Robert Fico vagy Donald Trump.

Szijjártó Péter az orosz RIA Novosztyi hírügynökségnek reagált: „Nem tudok ilyen próbálkozásról, de azt tudom, hogy jogi, pénzügyi és politikai támadások is érik a miniszterelnököt, a kormányt, az országot”. Hozzátette: „Nincs információm a gyilkossági kísérletről”.

Szijjártó Péter továbbá bírálta Brüsszelt, amely szerinte Magyarország Ukrajna-politikája, migrációs álláspontja és a genderkérdések miatt több tízmilliárd eurót tart vissza az országtól. Emellett Volodimir Zelenszkij amerikai látogatására is reagált, kijelentve, hogy az amerikaiak dolga eldönteni, beavatkozásnak tekintik-e az ukrán elnök fegyvergyár-látogatását az amerikai elnökválasztás előtt - írta az Index.

Főkép forrása:
Orbán Viktor Facebook

További cikkek