Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

„Hol a pénzünk, Orbán úr?” címmel nyílt kiállítás Strasbourgban

10perc.hu
2024. 10. 11.
„Hol a pénzünk, Orbán úr?” címmel nyílt kiállítás Strasbourgban

A kiállítást Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő nyitotta az Európai Parlament strasbourgi épületében.

"A tárlaton olyan, döntően európai uniós pénzekből megvalósul turisztikai fejlesztéseket mutatunk be, melyek puszta léte és jogossága is megkérdőjelezhető. Így az érdeklődők olyan beruházásokban gyönyörködhetnek, mint a lomb nélküli lombkoronasétány Nyírmártonfalván, a hatvani - azóta lebontott, majd újjáépített - életveszélyes bringapálya, vagy a kelet-magyarországi Tyukod település, amely az uniós forrásokból épült kilátók fővárosa lett." - olvasható a Transparency International Magyarország Facebook posztjában. 

A kiállításról videós beszámolót készített a Gulyáságyú Média is. 


Dávid Dóra, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője pedig Dirk Gotink holland képviselőtársával beszélgetett a kiállítás helyszínén arról, hogy hova tűntek az uniós támogatások, amiket Magyarország kapott, hiszen amíg Orbán és családja egyre gazdagodnak, addig a magyar emberek egyre többet fizetnek a rezsire, ételre és egyre nagyobb az anyagi bizonytalanság. 

@doradavidmep Strasbourgban összefutottam Dirk Gotink holland képviselőtársammal egy kiállításon, ami azt a kérdést teszi fel, hogy "Hol a pénzünk, Orbán úr?", és az EU-s pénzekből készült legabszurdabb és legkorruptabb beruházásokat mutatja be. Megkérdeztem, mi a véleménye erről. Ő is, mint minden más kollégám hangsúlyozta, hogy az Európai Parlament és az intézmények azt szeretnék, ha Magyarország sikeres és gazdag ország lenne. #europeanparliament #hungary #tisza ♬ original sound - Dora David MEP
Főkép forrása:
Transparency International Magyarország Facebook

További cikkek