Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Donald Trump visszatért Butlerbe: Több tízezer támogató előtt tartott beszédet Pennsylvania-ban

10perc.hu
2024. 10. 06.
Donald Trump visszatért Butlerbe: Több tízezer támogató előtt tartott beszédet Pennsylvania-ban

Több mint 50 ezer támogató gyűlt össze Pennsylvania állam nyugati részén, hogy meghallgassák Donald Trumpot, aki ismét reflektorfénybe került.

A Pennsylvania nyugati részén fekvő Butler kisvárosban több mint 50 ezer ember gyűlt össze, hogy meghallgassa Donald Trump beszédét. Az esemény a "Tiszteletadás az amerikai szellemnek" nevet viselte, és pontosan egy hónappal az elnökválasztás előtt került megrendezésre.

Ez a helyszín különösen emlékezetes, hiszen 12 héttel korábban, ugyanitt lőttek rá a volt elnökre. A július 13-i támadásban Corey Comperatore életét vesztette, akiről Trump és a jelenlévők megemlékeztek. „Az erőszakos cselekmény áldozata, Corey Comperatore emlékét megőrizzük”, mondta Trump, akinek fülén könnyebb sérülést okozott a lövöldözés.

Trump célkitűzései: illegális bevándorlás és infláció

Trump beszédében kiemelte az illegális bevándorlás megszüntetésére, az infláció csökkentésére és az amerikai nemzetközi tekintély helyreállítására vonatkozó terveit.

„Az Egyesült Államok ismét a világ vezető hatalma lesz” – mondta, miközben ígéretet tett a belföldi energiaforrások kiaknázására, hogy mérsékeljék az árakat.

Musk és Trump együtt a szólásszabadságért

Az eseményen felszólalt Elon Musk milliárdos is, aki a résztvevőket szavazásra buzdította, hangsúlyozva, hogy a közelgő választás „nem egy mindennapos választás, hanem a szólásszabadság védelméről is szól”. Musk először kampányolt nyilvánosan Trump mellett, miután korábban támogatásáról biztosította az elnökjelöltet.

Fokozott biztonsági intézkedések a rendezvényen

A politikai eseményt drónok, helikopterek és mesterlövészek biztosították, a Titkos Szolgálat ügynökei, valamint a helyi és állami rendőrség nagy létszámban vettek részt az elnök védelmében. A biztonsági intézkedéseket megerősítették, miután a júliusi lövöldözés során nem sikerült megakadályozni a támadást.

Pennsylvania: kulcsfontosságú állam az elnökválasztáson

A november 5-i elnökválasztás szempontjából Pennsylvania kulcsfontosságú csatatér lehet. A közvéleménykutatások fej-fej melletti versenyt mutatnak Donald Trump és a demokrata jelölt, Kamala Harris között, így az állam végkimenetele jelentős hatással lehet az elnökválasztásra.

Trump visszatérése Butlerbe ismét felrázta támogatóit, miközben a novemberi választás sorsa továbbra is bizonytalan.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek