Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Magyarország 200 millió eurós segélyhitelt nyújt Csádban

10perc.hu
2024. 09. 18.
Magyarország 200 millió eurós segélyhitelt nyújt Csádban

Magyarország hivatalosan bejelentette, hogy 200 millió eurós segélyhitelt nyújt Csádnak, amelyet vízgazdálkodási, mezőgazdasági, élelmiszeripari és információs technológiai projektek megvalósítására fordítanak.

Most már hivatalos, hogy Magyarország 200 millió eurós segélyhitelt biztosít Csádnak, a kormány döntése értelmében. Az új program célja, hogy a pénz vízgazdálkodási, mezőgazdasági, élelmiszeripari és információs technológiai projekteket támogasson, mindezt úgy, hogy ne veszélyeztesse a törvényben előírt államadósság-mutató betartását. A Külgazdasági és Külügyminisztérium költségvetéséből fedezik a kamat- és díjtámogatást. Ezen kívül Orbán Viktor miniszterelnök felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert egy új „pénzügyi együttműködési keretprogram” kialakítására Csáddal - közölte a hvg.

Szijjártó Péter a múlt héten még 150-200 millió eurós segélyhitelről beszélt, amikor bejelentette, hogy Magyarország új segélyhitelprogramot indít Csádban, állandó nagykövetséget nyit N’Djamenában, és „átfogó stratégiai együttműködést épít fel” az afrikai országban. A bejelentés alapján a magyar kormány nemcsak pénzügyi támogatást nyújt, hanem katonai védelmi megállapodást is köt Csáddal, amely keretében magyar katonák kerülnek az afrikai országba. A döntés az ország védelmi és biztonsági érdekeit is szolgálja, a kabinet és a miniszterelnök áldását adta a megállapodásra.

Főkép forrása:
Orbán Viktor (Facebook)

További cikkek