Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Irán bármikor támadást indíthat Izrael ellen? Feszült a helyzet a Közel-Keleten

10perc.hu
2024. 08. 12.
Irán bármikor támadást indíthat Izrael ellen? Feszült a helyzet a Közel-Keleten

A közel-keleti feszültségek fokozódnak, miután hírek láttak napvilágot egy esetleges iráni támadásról Izrael ellen.

Friss hírek szerint Irán bármikor támadást indíthat Izrael ellen, a közel-keleti helyzet rendkívül feszült. Izraeli források arra figyelmeztetnek, hogy Irán a következő napokban közvetlen katonai akciót hajthat végre, annak ellenére, hogy korábban úgy tűnt, a nemzetközi nyomás hatására elállt egy azonnali támadástól - írja az ATV.hu.

A nyugati hírcsatornák jelentései szerint Irán az augusztus 12-én kezdődő zsidó gyászünnep, a Tisá BeÁv idejére időzítette volna az izraeli területek elleni átfogó csapást, válaszul a Hamász vezetője, Iszmail Haníje teheráni meggyilkolására - írja összefoglalójában a Times of Israel.

Bár korábban úgy tűnt, hogy Irán visszavonulót fújt, és a Hezbollahra bízná a válaszcsapást, most Izrael közvetlen iráni támadást vár. A támadás előtt Austin amerikai védelmi miniszter az USS Georgia tengeralattjárót és az Abraham Lincoln repülőgép-hordozót a térségbe vezényelte, hogy támogassa az izraeli védelmet.

Az iráni vezetésen belül továbbra is megosztottak a vélemények, míg Maszúd Peszeskján elnök a válaszcsapás enyhítését szorgalmazza, addig az Iszlám Forradalmi Gárda erősebb katonai akciókat tervez. Mindezen közben az izraeli hadsereg magas készültségben áll, és folyamatosan figyeli az ellenséges tevékenységeket.

Az események miatt több légitársaság is felfüggesztette járatait Izraelbe, ami tovább erősíti a helyzet komolyságát.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek