Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Robbanás történt a Yellowstone Nemzeti Parkban, már a sétányt is lezárták

10perc.hu
2024. 07. 24.
Robbanás történt a Yellowstone Nemzeti Parkban, már a sétányt is lezárták

Kedden délelőtt a Yellowstone Nemzeti Park egy részét lezárták, miután egy váratlan hidrotermikus robbanás történt a Biscuit Basin területén.

Kedden délelőtt 10 óra körül hidrotermikus robbanás rázta meg a Yellowstone Nemzeti Park Biscuit Basin nevű területét, amely a világhírű Old Faithful gejzírtől északra található - számolt be a The Guardian

Az esemény következtében gőz, sötét színű kőzet és föld lövellt az égbe, ami pánikot keltett a park látogatói között.

Az internetre feltöltött videókon látható, ahogy a látogatók egy sétányról figyelik a kitörést, amely hirtelen gőz- és vízoszlopot hozott a felszínre. Az emberek menekülőre fogták, miközben kiáltásokkal próbálták figyelmeztetni egymást a veszélyre. Bár személyi sérülésről nem érkezett jelentés, a robbanás által kilőtt törmelék megrongálta a sétányt, amelyet biztonsági okokból lezártak.

A Yellowstone Vulkánmegfigyelő Intézet tudósa, Mike Poland elmondta, hogy a robbanás valószínűleg egy földalatti járat elzáródása miatt történt. 

Ez a dugulás hő- és nyomásfelhalmozódást okozott, ami végül a kitöréshez vezetett. Poland szerint ez az esemény emlékeztetőül szolgálhat arra, hogy a Yellowstone alatt rejlő veszélyeket nem szabad alábecsülni.

Az elmúlt évszázadban legalább 22 ember vesztette életét a park termikus jelenségeivel kapcsolatos balesetekben. A látogatókat folyamatosan figyelmeztetik, hogy maradjanak a kijelölt sétányokon és ösvényeken, hogy elkerüljék a vékony, törékeny kéreg alatti forró víz okozta veszélyeket.


Főkép forrása:
Oneindia News/YouTube

További cikkek