Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Von der Leyen bírálta Orbánt az Európai Parlament előtt

10perc.hu
2024. 07. 18.
Von der Leyen bírálta Orbánt az Európai Parlament előtt

Keményen bírálta Ursula von der Leyen Orbán Viktor békemisszióját az Európai Parlamentben.

Az Európai Parlament csütörtökön szavaz arról, hogy Ursula von der Leyen maradhat-e az Európai Bizottság elnöke. Beszédében Von der Leyen kifejtette, milyen tervei lennének, ha újraválasztanák, és keményen bírálta Orbán Viktort - közölte a 24.hu.

„Két hete egy európai miniszterelnök Moszkvába utazott. Ez nem volt más, mint egy megbékítési misszió” – mondta Von der Leyen, a megbékítésre az appeasement szót használva, amelyet a náci Németország háború előtti megbékítésére szokás alkalmazni. Bár Orbán nevét nem említette, a teremben jelen volt Magyarország uniós nagykövete, Ódor Bálint, és a kamera őt mutatta a mondat közben.

Von der Leyen mellett mások is bírálatot fogalmaztak meg Orbánnal szemben. A beszéd utáni vitában Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője, Marine Le Penhez és Jean-Luc Mélenchonhoz hasonlította Orbánt, mint akik meg akarják osztani az Európai Uniót. Valerie Hayer, a Renew vezetője pedig arra kérte Von der Leyent, hogy indítsa el az eljárást, amely megfoszthatja Magyarországot a szavazati jogától a tanácsban.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek