Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Európa elárulásával vádolta meg Zelenszkij Orbán Viktort

10perc.hu
2024. 07. 18.
Európa elárulásával vádolta meg Zelenszkij Orbán Viktort

Kemény bírálattal illette Zelenszkij Orbán békemisszióját.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke szóvá tette Orbán Viktor legutóbbi moszkvai látogatását, amit a magyar miniszterelnök "békemissziónak" nevezett. A brit vezetők találkozóján, a Blenheim-palotában tartott eseményen Zelenszkij élesen bírálta Orbán tevékenységét, ami szerinte veszélyezteti Európa egységét. Szavai szerint az ilyen egyoldalú megközelítések és a különálló megállapodások potenciálisan oszthatják meg az európai országokat, különösen olyan kérdésekben, mint Ukrajna támogatása és az orosz agresszió elleni védelem - közölte a The Guardian.

Zelenszkij nyíltan szembesítette az európai vezetőket azzal a kihívással, hogy ne hagyják magukat megosztani külső nyomások által, és hangsúlyozta, hogy az egység fenntartása az Ukrajna elleni szolidaritásban kulcsfontosságú. Beszédében figyelmeztette a résztvevőket, hogy az ilyen egyoldalú megközelítések gyengíthetik az európai egységet és hatékonyságot, amely elengedhetetlen az európai biztonság és stabilitás fenntartásához.

Az ukrán elnök továbbá felszólította az európai országokat, hogy ne korlátozzák Ukrajna légvédelmi eszközökkel való ellátását, és ne akadályozzák meg azok hatékony felhasználását a keleti fronton. Az Egyesült Királyság által nyújtott támogatást kiemelte, mint fontos lépést az orosz terjeszkedési törekvések visszaszorításában, és hangsúlyozta, hogy minél hatékonyabb a védelmi képessége, annál inkább gyengítheti Oroszország terjeszkedési törekvéseit.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek