Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Robert Fico első alkalommal vett részt kormányülésen a merénylet óta

10perc.hu
2024. 07. 10.
Robert Fico első alkalommal vett részt kormányülésen a merénylet óta

Ez a találkozó volt az első hivatalos kormányülés Robert Fico számára a május 15-ei nyitrabányai kihelyezett kormányülés után.

Robert Fico, a Smer párt vezetője és jelenlegi szlovák miniszterelnök, egy bot segítségével érkezett a keddi kormányülésre, amelyet Pozsonyban tartottak - írja az Ujszo.com egy szlovák lapra hivatkozva. Az újságírókat elkerülve, nem a főbejáraton keresztül lépett be a helyszínre.

Ez a találkozó volt az első hivatalos kormányülése Fico számára a május 15-ei nyitrabányai kihelyezett kormányülés után, ahol a támadó, Juraj Cintula, rálőtt. Az incidens után Fico egészségi állapota nem állt helyre teljesen, és jelenleg sem mondható százszázalékosnak.

Fico visszatérését a közösségi médián is kommentálta, ahol egy bejegyzésben így írt: 

„Kedves progresszív liberális média és ellenzék, sajnálom, hogy túléltem, de visszatértem”.


A miniszterelnök azt nyilatkozta:

„Lassan visszatérek a munkába, és remélem, rövidesen elég jól leszek ahhoz, hogy gyakorolhassam azt a tisztséget, amelyre Szlovákia polgárai megválasztottak”.

A kormányülést, amelyet szerdán tartottak, a miniszterelnök vezette, a kormányhivatal tájékoztatása szerint. Richard Raši, a Hlas párt beruházási minisztere, kijelentette, hogy Fico jól van és a korábbiakhoz hasonló módon irányította az ülést. Az ülés napirendjéről is egyeztettek a miniszterek, és Raši elmondta, hogy nagyon fontos anyagot fognak előterjeszteni, bár részleteket nem kívánt megosztani.

Főkép forrása:
Robert Fico Facebook oldal
Címkék:
#Robert Fico

További cikkek