Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Pénzért adott jobb vizsgajegyet egy egyetemi tanár

10perc.hu
2024. 07. 09.
Pénzért adott jobb vizsgajegyet egy egyetemi tanár

Pénzért jobb jegyet kínált egy egyetemi tanár Romániában.

Őrizetbe vettek egy romániai egyetemi tanárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzért biztosított kedvező vizsgajegyeket egy brassói magánegyetem több hallgatójának. A tanár közvetlenül a diákoktól vagy közvetítőkön keresztül vette át a pénzt 2023 és 2024 között - közölte a ncl.hu.

A Belügyminisztérium korrupcióellenes vizsgálata során 20 helyszínen végeztek házkutatást, többek között Fehér, Buzău, Dâmboviţa, Konstanca, Kovászna, Hargita, Prahova, Vrancea, Galac és Giurgiu megyében. Az ügyben nyolc rendőrt is vesztegetéssel vádolnak.

Hasonló eset történt pár éve Horvátországban, ahol a zágrábi egyetem közlekedésmérnöki karának kilenc tanárát ítélték el korrupció miatt. Az oktatók pénzt fogadtak el a diákoktól, hogy átengedjék őket a vizsgákon. A zágrábi megyei bíróság hat hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtotta őket, és öt évre eltiltotta őket az oktatástól. Az elítélt tanárok között négy doktori fokozattal rendelkező oktató is volt, köztük a kar egykori dékánhelyettese. A tanárok 200-700 eurót kértek egy-egy sikeres vizsgáért.

További cikkek