Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orbán Viktor Moszkvába utazik

10perc.hu
2024. 07. 05.
Orbán Viktor Moszkvába utazik

Péntek reggel felszállt az Oroszország felé tartó kormányzati repülőgép, Orbánnal Szijjártó Péter is utazik.

Péntek reggel 9 óra után nem sokkal felszállt Budapestről az a kormányzati Airbus A-319-es repülőgép, ami Orbán Viktor miniszterelnököt Moszkvába viszi, jelentette Panyi Szabolcs, a VSquare és a Direkt36 újságírója az X-en. A radarképen látható, hogy a gép délelőtt fél 10 előtt már elhagyta Krakkót, és Lengyelország felett repült - közölte a Telex.

Orbán Viktor néhány nappal azután utazik az orosz fővárosba, hogy Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A látogatás célja, hogy a Kremlben tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és Szijjártó Péter külügyminiszter is vele tart.

Orbán Viktor a napot a szokásos pénteki rádióinterjúval kezdte a Kossuth rádióban, ahol többek között arról beszélt, hogy béke akkor lesz, ha valaki ezt megvalósítja. Véleménye szerint Európa többet tehetne a béke érdekében, de a béketárgyalásokat a nagy országok fogják lefolytatni. „Magyarország nem vállalhatja ennek a felelősségét, erre nincs se mandátumunk, se megfelelő nemzetközi politikai súlyunk, nincs megfelelő nemzeti össztermékünk, hadseregünk és így tovább, de tudunk jó eszköz lenni a Jóisten kezében, tudunk jó eszköz lenni a békét akaró emberek kezében” – mondta a miniszterelnök.




Hirdetés

További cikkek