Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Abraham Lincoln viaszbábúja elolvadt a washingtoni hőségben

10perc.hu
2024. 07. 01.
Abraham Lincoln viaszbábúja elolvadt a washingtoni hőségben

A Garrison Általános Iskola előtt álló Abraham Lincoln viaszbábú a hétvégi hőhullám áldozata lett.

A brutális hőségben a 6 láb magas szobor feje elolvadt, lába levált és a szék, amin ült a földbe süllyedt. Jelenleg a fej javítás alatt áll, mivel egy drót áll ki Lincoln nyakából - számolt be róla a BBC.

A viaszbábút Sandy Williams IV virginiai művész készítette és az iskola előtt helyezték el a Viasz Emlékmű Sorozat részeként, amely az USA-ban található Washington DC polgárháborús Contraband Camps történetére reflektál. Az installáció egyben gyertya is, de a magas hőmérséklet már nem először okoz problémát a műalkotás számára.

Az eredeti szobrot tavaly szeptemberben helyezték ki, de az első változat több mint 100 kanócot tartalmazott, amelyek idő előtt meggyújtásra kerültek, jelentős részt megolvasztva a műből a felavatási ceremónia előtt. Az új változat februárban került kihelyezésre, kevesebb kanóccal, de ez sem bírta ki a mostani hőhullámot.

A helyi média szerint a héten újra rögzítik a viaszbábu fejét, azonban Washington DC-ben a hőmérséklet a héten továbbra is magas marad, ami újabb kihívásokat jelenthet az ilyen művészeti installációk számára.

Főkép forrása:
illusztráció

Hirdetés

További cikkek