Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megölték az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét egy légicsapásban

10perc.hu
2024. 06. 20.
Megölték az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét egy légicsapásban

Az amerikai hadsereg sikeres légi műveletének következtében meghalt az Iszlám Állam egyik vezetője.

Egy szíriai légicsapásban, amelyet az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteket irányító katonai parancsnoksága (CENTCOM) hajtott végre, megölték az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózatának egyik magas rangú vezetőjét. A CENTCOM közleménye szerint a célpont Oszáma Dzsamal Mohamed Ibrahim al-Dzsanabi volt, akinek halála jelentős csapást mér az Iszlám Állam működésére - közölte a Telex.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága az X-en közzétett bejegyzésében erősítette meg, hogy a légicsapás következtében elhunyt Oszáma Dzsamal Mohamed Ibrahim al-Dzsanabi, aki az Iszlám Állam egyik magas rangú tisztviselője volt. A közlemény szerint al-Dzsanabi halála jelentősen akadályozza majd a terrorszervezet információszerzési és támadási képességeit.

A CENTCOM tájékoztatása alapján nincs arra utaló jel, hogy civil áldozatok is lennének a légicsapás következtében. Az amerikai csapatok továbbra is Szíriában állomásoznak azzal a céllal, hogy megakadályozzák az Iszlám Állam újjáéledését, és a Kurd Népvédelmi Erők (YPG) és szövetségeseik által ellenőrzött területeken teljesítenek szolgálatot.

Annak ellenére, hogy 2019-ben bejelentették a terrorhálózat feletti katonai győzelmet, az Iszlám Állam sejtjei még mindig aktívak az országban. Egy washingtoni védelmi tisztviselő szerint körülbelül 700 amerikai katona tartózkodik még mindig Szíriában.


Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek