Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Robert Fico videóban jelentkezett be

10perc.hu
2024. 06. 05.
Robert Fico videóban jelentkezett be

Először szólalt meg Robert Fico szlovák kormányfő az ellene történt merénylet óta.

Fico elmondta, hogy szerinte a támadás világosan politikai indíttatású volt, nem gondolja, hogy egy "magányos őrült" támadt rá, feltehetőleg a merénylő az ellenzék aktivistája volt. 

"Nem érzek gyűlöletet azzal szemben, aki lelőtt. Megbocsátok neki, hadd foglalkozzon azzal, amit tett, és tegye helyre fejben, hogy miért tette ezt” - mondta Facebookon közzétett videójában.




Az MTI tudósítása szerint tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.

"A kezdetben tapasztalt komoly komplikációk többsége elmúlt, és jelenleg a gyógyulás folyamatával kapcsolatos kérdések merülnek fel, a gyógyulás gyorsabb lehet, mint ahogy azt eredetileg feltételeztük" - mondta Robert Kalinák, akinek szavait a TASR közszolgálati hírügynökség idézte.
A miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy Robert Fico a továbbiakban a pozsonyi Szent Mihály Kórházban részesül majd ambuláns kezelésben. Hozzátette: az, hogy a kormányfő mikor térhet vissza hivatalos feladatai teljesítéséhez, az orvosok, illetve saját döntésétől függ majd.

Főkép forrása:
Robert Fico Facebook oldala
Címkék:
#Robert Fico

Hirdetés

További cikkek