Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hazaszállították a kórházból Ficót

10perc/MTI
2024. 05. 31.
Hazaszállították a kórházból Ficót

Otthonában pihen tovább Fico.

A besztercebányai kórházból pozsonyi otthonába szállították csütörtök este a hónap közepén merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák kormányfőt, ott lábadozik tovább - jelentette pénteken a helyi média Miriam Lapuníkovára, a besztercebányai Roosevelt kórház vezetőjére hivatkozva.

Már csütörtökön napközben a besztercebányai kórház arról számolt be, hogy megkezdték Fico rehabilitációját, miután javult az egészségi állapota. A Markíza tévé este úgy értesült, hogy a kormányfőt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba szállítják, de - noha ennek lehetősége felmerült - nem így történt, ugyanis a kórházigazgató szerint Robert Fico ragaszkodott ahhoz, hogy otthonába vigyék.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.

Főkép forrása:
European Council/Flickr

Hirdetés

További cikkek