Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szentté avatnak egy tinédzsert

10perc.hu
2024. 05. 24.
Szentté avatnak egy tinédzsert

A fiút "Isten influenszerként" is emlegetik.

Egy Londonban született tinédzser, akit a Katolikus  Egyház tanításainak online terjesztése miatt „Isten influencerének” neveztek, hamarosan szentté válik - közölte a BBC.

Carlo Acutis 2006-ban hunyt el 15 évesen, így ő lehet az első milleniális (az 1980-as évek elején és az 1990-es évek végén született személy) szent. Ez annak köszönhető, hogy Ferenc pápa elismerte a második neki tulajdonított csodát. Ez egy firenzei egyetemista meggyógyulása volt, aki agyvérzésben szenvedett fejsérülés után.

Carlo Acutist 2020-ban boldoggá avatták, a szentté avatás előszobájába, miután az első csodáját is neki tulajdonították: egy brazil gyermek hasnyálmirigy-betegségének gyógyítását. A második csodát a pápa a Vatikán szentté avatási osztályával folytatott találkozót követően hagyta jóvá.

Még nem tudni, hogy mikor avatják szentté.

Carlo Acutis leukémiás diagnózis után hunyt el Olaszországban, Monzában, miután gyermekkorának nagy részét az országban töltötte. Teste halála után egy évvel Assisibe került, és jelenleg más ereklyékkel együtt teljes pompában kiállítva tekinthető meg.

A plébánia és az iskola honlapjainak tervezése mellett arról vált ismertté, hogy a halála előtti napokban elindított egy honlapot, amelynek célja minden dokumentált Eucharisztikus csoda dokumentálása volt. Ennek a munkának köszönhetően kapta halála után az „Isten influencer” becenevet.

Weboldala ma már számos nyelvre le van fordítva, és egy világszerte utazó kiállítás alapjául szolgált.

Életére az Egyesült Királyságban is emlékeznek, ahol 2020-ban a Birminghami Érsekség megalapította a Boldog Carlo Acutis Plébániát, amely Wolverhampton és Wombourne templomait foglalja magába. Szintén található egy szobra a leendő szentnek a Carfin-barlangban, egy Motherwell-i római katolikus szentélyben.

A csodákat általában hónapokig vizsgálják és értékelik, a szentté avatáshoz pedig két csoda szükséges. Ahhoz, hogy valami csodának minősüljön, általában olyan tettre van szükség, amely a természetfeletti  beavatkozásnak tűnik, például egy halál közeli állapotban lévő személy hirtelen gyógyulása.

A legutóbbi szentté avatott személy Maria Antonia de Paz y Figueroa, más néven Mama Antula volt, egy 18. századi női szerzetes, aki Argentína első női szentje lett.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olaszország

További cikkek