Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vihar tombol Texasban: Áramkimaradások, halálesetek és hőhullám sújtja a térséget

10perc/MTI
2024. 05. 19.
Vihar tombol Texasban: Áramkimaradások, halálesetek és hőhullám sújtja a térséget

Súlyos viharok sújtották Texast, félmillió ember maradt áram nélkül. A halálos áldozatok száma 7-re emelkedett, a hatóságok további áramkimaradásokra és hőhullámra figyelmeztetnek.

Houstonban és környékén továbbra is fél millió ember maradt áram nélkül a pusztító viharok után, a halálos áldozatok száma pedig 7-re emelkedett. A hatóságok további áramkimaradásokra és hőhullámra figyelmeztetnek.

A vihar csütörtök este érkezett Houstonba, hurrikán erejű széllel. Számos épületben károk keletkeztek, és közel egymillió ember maradt áram nélkül. A helyreállítás napokig tarthat, a munkálatokat nehezítik a ledőlt villanyvezetékek és elektromos elosztó tornyok.

A városi vezetés "hűsölő központokat" nyitott meg az áramellátás nélkül maradt lakosok számára, és mobil klímaberendezéseket juttatott el az idősek és mozgáskorlátozottak számára. A hőmérséklet a következő napokban tartósan 35 fok fölé emelkedhet, a hőérzet pedig 40 fok közelébe is kúszhat.

A hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy figyeljenek a legfrissebb időjárás-jelentésekre, igyanak sok folyadékot, és kerüljék a hosszabb tartózkodást a tűző napon.

Az "X" platformra feltöltött következő videón az látható, ahogy a texasi Houstonban május 17-én összedőlt egy épülő sorház:

További cikkek