Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Balesetet szenvedett az iráni elnök helikoptere

10perc.hu
2024. 05. 19.
Balesetet szenvedett az iráni elnök helikoptere

Ebrahim Raiszi iráni elnök helikoptere kényszerleszállást hajtott végre Kelet-Azerbajdzsán tartományban.

Ebrahim Raiszi iráni elnök helikoptere kényszerleszállást hajtott végre Kelet-Azerbajdzsán tartományban, az azeri határ közelében - írja a BBC.

Az incidens Kelet-Azerbajdzsán tartományban, Varzekán városa mellett történt, ahová Raiszi Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt utazott, hogy részt vegyen a harmadik arazs-folyói duzzasztógát avatóünnepségén. A helikopter fedélzetén tartózkodott Hoszein Amirabdollahian iráni külügyminiszter is.

A mentőcsapatok a helyszínre tartanak, de a heves esőzés és a sűrű köd nehezíti a munkájukat. Az iráni állami televízió és az IRNA hírügynökség egyelőre nem adott tájékoztatást Raiszi állapotáról - írja az AP hírügynökség.

Ahmad Vahidi iráni belügyminiszter megerősítette a balesetet, és az időjárási körülményekkel magyarázta a kényszerleszállást. A mentőcsapatok várhatóan hamarosan a helyszínre érnek, és további információkkal szolgálnak majd.

"Kapcsolatban állunk az elnök kísérőivel, de a terület bonyolultsága miatt a kommunikáció némi kihívást jelent. Várjuk a mentőcsapatok megérkezését a helyszínre és a helikopter leszállóhelyére, hogy információkkal szolgáljanak számunkra"

- írta az Index.

63 éves elnököt Ali Khamenei ajatollah pártfogoltjának tekintik, és egyes elemzők szerint ő léphet a helyére, ha a 85 éves Khamenei meghal vagy lemond.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek