Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Több képviselő halálos fenyegetést kapott a Fico elleni merénylet után

10perc.hu
2024. 05. 17.
Több képviselő halálos fenyegetést kapott a Fico elleni merénylet után

Szlovákiában és Lengyelországban egyaránt fenyegetéseket kapott több magas rendű tisztviselő.

A Robert Fico elleni szerdai merényletkísérlet után számos szlovák politikus és magas rangú tisztviselő kapott halálos fenyegetéseket. Többen közülük azt az üzenetet kapták, hogy ők lesznek a következők. Nyitra megye elnöke, Branislav Becík a közösségi médiában lelövéssel lett megfenyegetve, ami miatt ideiglenesen fel is függesztette kampánytevékenységét. A fenyegetést Matus Sutaj Estok belügyminiszter is megerősítette, aki higgadtságra intette a társadalmat, és együttműködésre szólította fel a politikai vezetőket a helyzet kezelésében -közölte a 24.hu.

A belügyminiszter elmondta, hogy Becík nincs egyedül a fenyegetések célkeresztjében. Hasonló üzeneteket kapott Marcela Kosova, a Biztonsági Tanács újonnan megválasztott elnöke, és Richard Glück, a Smer párt parlamenti képviselője. Glück fenyegetése kapcsán Pozsonyban őrizetbe is vettek egy férfit. Jaroslav Nad’, korábbi védelmi miniszter is halálos fenyegetést kapott, miszerint ő is Fico sorsára jut majd.

A hatóságok a történtek után fokozottan kezelik a fenyegetéseket. Matus Sutaj Estok közölte, hogy a közjogi méltóságok és diplomaták védelmét biztosító hivatal, valamint a regionális rendőr-főkapitányságok megerősítették az érintett csoportok védelmét. Hangsúlyozta, hogy a gyűlöletre nem lehet válasz a gyűlölet, és arra szólította fel a szlovák társadalmat, hogy kerüljék a polgárháborús helyzetet.

A fenyegetések túl mentek az ország határain is: az rtl.hu értesülései szerint Donald Tusk, Lengyelország miniszterelnöke is több fenyegetést kapott egy nap alatt.


  


További cikkek