Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

5 órán át műtötték Robert Fico-t, a szlovák kormányfőt

10perc.hu
2024. 05. 16.
5 órán át műtötték Robert Fico-t, a szlovák kormányfőt

Robert Fico állapotát stabilizálták, de még mindig súlyos állapotban van. 

Mint ahogy arról lapunk korábban beszámolt, szerdán a Szlovákia politikai életében tragédia történt, amely még mindig sokakat megdöbbent. Robert Fico, az ország miniszterelnöke ellen merényletet követett el egy 71 éves férfi. A besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuniková tájékoztatása szerint Fico állapota stabil, de továbbra is nagyon súlyos - írja a Privátbankár. Robert Kaliňák védelmi miniszter hozzátette, hogy az orvosok stabilizálták az éjszaka folyamán, és további beavatkozások folynak az állapotának javítása érdekében. 

A kabinet közleménye szerint Fico állapota stabilizálódott, de feladatait egy ideig valószínűleg nem fogja tudni ellátni.

A besztercebányai kórház információi szerint a műtét öt órán át tartott, a miniszterelnök pedig az intenzív osztályon fekszik. A besztercebányai kórházban megműtötték Robert Fico szlovák miniszterelnököt, és az orvosoknak az éjszaka folyamán sikerült stabilizálniuk, de állapota továbbra is válságos.

A szlovák parlament is sürgős intézkedéseket tett az események kapcsán. Rendkívüli ülést hívtak össze, hogy megvitassák a miniszterelnök ellen elkövetett merénylet következményeit és az országban kialakult rendkívüli helyzetet. Az Azernews a külföldi sajtóorgánumokra hivatkozva számolt be arról, 

hogy az ország politikai ereje és az ellenzék is elítélte az esetet, és az ellenzéki pártok elhalasztották a kormány ellen szervezett demonstrációkat. 

Zuzana Chaputova, a szlovák államfő, erőt és gyors felépülést kívánt Ficonak ebben a nehéz időszakban.

A hatóságok már vizsgálják az esetet, és egy 71 éves férfit vettek őrizetbe, akit gyanúsítanak a merénylet elkövetésével. Azonban az elkövetés indítékaira még nincs hivatalos magyarázat. 

A miniszterelnök elsősegélyben részesült, és létfontosságú szerveinek működését sikerült stabilizálni a kórházban, de sérülései komolyak és további kezelésekre van szükség. 

Korábban a 10perc.hu-n megírtuk, hogy Orbán Viktor is megszólalt a Robert Fico miniszterelnököt ért merénylet után.

Főkép forrása:
Robert Fico Facebook oldal

További cikkek