387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij szerint hosszasan és koncentráltan beszélgetett Orbán Viktorral

10perc.hu
2024. 05. 09.
Zelenszkij szerint hosszasan és koncentráltan beszélgetett Orbán Viktorral

A két államfő telefonon beszélt egymással.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy hosszú és koncentrált telefonbeszélgetést folytatott Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével - közölte a Telex.

 Az elnök meghívta Orbán Viktort a békecsúcsra, hangsúlyozva Magyarország fontos szerepét a béke és a regionális biztonság terén. „Hosszú és koncentrált telefonbeszélgetést folytattam Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, és meghívtam a békecsúcsra. Magyarország álláspontja fontos számunkra a béke közelítése és közös regionális biztonságunk szempontjából” – írta az X-en közzétett posztjában Zelenszkij.

Zelenszkij posztjában továbbá említette, hogy a beszélgetés során tárgyaltak kétoldalú kérdésekről, valamint kereskedelmi, energetikai és logisztikai ügyekről is. Az ukrán elnök kiemelte az Ukrajna és Magyarország közötti jószomszédi kapcsolat fontosságát, és úgy véli, hogy Ukrajna gyors uniós csatlakozása mindkét államnak előnyös lenne. „Meggyőződésem, hogy Ukrajna gyors uniós csatlakozása mindkét állam számára előnyös lesz” – írta.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek