392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Izrael válaszolni fog Irán hétvégi rakétatámadására

10perc.hu
2024. 04. 16.
Izrael válaszolni fog Irán hétvégi rakétatámadására

A visszavágás módja még nem egyértelmű.

Izrael katonai vezetője hétfőn bejelentette, hogy országa válaszolni fog az Irán által hétvégén végrehajtott támadásra. A világ vezetői arra kérték, hogy kerüljék az ellenlépéseket, hogy elkerüljék a közép-keleti erőszak spirálját, azonban részleteket nem árultak e- közölte az APNews.

Az iráni támadás szombaton történt, válaszként egy feltételezett izraeli csapásra két héttel korábban, egy iráni konzulátusi épület ellen a szíriai Damaszkuszban, amely két iráni tábornok halálával járt. Ez volt az első alkalom, hogy Irán közvetlen katonai támadást hajtott végre Izrael ellen évtizedek óta tartó ellenségeskedésük során, mely az ország 1979-es iszlám forradalmára nyúlik vissza.

Az iráni támadás során Irán százával indított drónt, ballisztikus rakétákat és cirkálórakétákat Izrael ellen. Az izraeli hadsereg szerint a drónok és rakéták 99%-át Izrael saját légi védelmi rendszerei, harci repülőgépei és együttműködve az Egyesült Államok vezette koalíció partnereivel semlegesítették.

Az izraeli katonai vezető, vezérőrnagy Herzi Halevi hétfőn azt mondta, hogy Izrael fontolgatja a következő lépéseket, de az iráni támadásra válasz fog érkezni.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek