393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kína vizsgálatot és szigorú lépéseket követel Pakisztántól a terrortámadás után

10perc.hu/MTI
2024. 03. 27.
Kína vizsgálatot és szigorú lépéseket követel Pakisztántól a terrortámadás után

Kína kijelentette, hogy alapos vizsgálatot kér az ügyben.

Kína határozottan elítéli a kínai áldozatokat is követelő keddi pakisztáni terrortámadást, és arra kéri Pakisztánt, hogy a lehető leghamarabb alaposan vizsgálja ki az esetet - nyilatkozta a kínai külügyminisztérium szóvivője szerdán.

Március 26-án, helyi idő szerint 13 óra körül öt kínai és egy pakisztáni állampolgár halt meg egy terrortámadásban, amelyet egy Dasszu vízerőmű-projekten dolgozó kínai vállalat konvoja ellen követtek el Khiber Pakhtunkva tartományban.

"Mély részvétünket fejezzük ki a gyászoló családoknak" - mondta a szóvivő, hozzátéve: Kína arra kéri Pakisztánt, hogy fogja el az elkövetőket és állítsa őket bíróság elé.

"Egyúttal arra kérjük Pakisztánt, hogy tegyen hatékony intézkedéseket a pakisztáni kínai állampolgárok, projektek és intézmények biztonságának és védelmének biztosítására" - jelentette ki.

"A kínai-pakisztáni együttműködés aláásására irányuló bármilyen kísérlet soha nem lesz sikeres. Kína ellenzi a terrorizmus minden formáját, és teljes mértékben támogatja Pakisztánt a terrorizmus elleni küzdelemben. Kína még határozottabban együtt fog működni Pakisztánnal annak érdekében, hogy teljes mértékben biztosítsa a pakisztáni kínai állampolgárok, projektek és intézmények biztonságát" - tette hozzá a szóvivő.

Kedden délután Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök is látogatást tett a pakisztáni kínai nagykövetségen, hogy részvétét és együttérzését fejezze ki az elhunytak családjainak és a kínai kormánynak. A miniszterelnök is elítélte a támadást, és kijelentette, hogy a terroristák "aljas erőfeszítései, amelyekkel a pakisztáni-kínai barátságot akarják megkárosítani, soha nem lesznek sikeresek".

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek