388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Magára vállalta az Iszlám Állam a dél-afganisztáni bankrobbantást

10perc.hu
2024. 03. 22.
Magára vállalta az Iszlám Állam a dél-afganisztáni bankrobbantást

Az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a felelősséget a dél-afganisztáni Kandahar városában csütörtökön történt bankrobbantásért.

A merénylet során három ember meghalt és 12 megsérült. A támadás célpontja a New Kabul Bank fiókjában fizetésüket felvevő tálibok voltak - közölte az APNews.

A kormány Kandahari Információs és Kulturális Minisztériumának vezetője, Inamullah Samangani elmondta, hogy az áldozatok mind a havi fizetésükért mentek a bankba. Abdul Mateen Qani, a tálib belügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a támadás civileket vett célba, és helyi lakosok estek áldozatul. Hozzátette, hogy a hatóságok vizsgálják az esetet.

Az Iszlám Állam afganisztáni szárnya, a tálibok fő riválisa, az elmúlt időszakban számos merényletet hajtott végre iskolák, kórházak, mecsetek és síita területek ellen szerte az országban. A terrorszervezet csütörtök este az Aamaq hírügynökségén közzétett közleményében azt állította, hogy az öngyilkos merénylő a bank közelében fizetésüket váró tálibok között robbantotta fel robbanóanyaggal megrakott övét.

Kandahar városa az afgán uralkodók spirituális és politikai központja, mivel a tálibok legfelsőbb vezetője, Mullah Hibatullah Akhundzada ott tartózkodik, és a fővárosban, Kabulban a hatóságok az ő döntéseit hajtják végre.




Főkép forrása:
Untamed Borders (Facebook)
Címkék:
#Robbanás

További cikkek