390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz rakéták csapódtak be Zelenszkij és a görög miniszterelnök közelében Odesszában

10perc.hu
2024. 03. 07.
Orosz rakéták csapódtak be Zelenszkij és a görög miniszterelnök közelében Odesszában

Orosz rakéták csapódtak be az ukrajnai Odessza kikötővárosban Volodimir Zelenszkij elnök és a vendég görög miniszterelnök, Kirjakosz Micotakisz közelében. A támadásban öt ember meghalt, és többen megsérültek.

A szerdai csapást az ukrán haditengerészet a kikötői infrastruktúra elleni támadásként jellemezte. A robbanások akkor történtek, amikor Zelenszkij és Micotakisz a kikötőt látogatták. Mitsotakis beszámolt róla, hogy hallotta a szirénák hangját és a robbanásokat, de nem volt idejük menedéket keresni - írja a TheGuardian.

A támadás Ukrajna fokozott offenzívájára válaszul történt, melynek során az ukrán erők bombával megöltek egy orosz választási tisztviselőt, és drónnal megtámadtak egy fémgyárat.

"Hallottuk a szirénák hangját és a közelünkben zajló robbanásokat" - mondta Mitsotakis, aki Zelenszkijvel tárgyalt. „Nem volt időnk menhelyre menni. Ez egy nagyon intenzív élmény” – tette hozzá Mitsotakis.

Oroszország és Ukrajna a fronton zajló harcok közepette fokozta a légi csapásokat. Kijev munkaerő- és fegyverhiánnyal küzd, miközben Moszkva csapatai előrenyomulnak.

Főkép forrása:
Volodimir Zeleszkij Facebook Oldal

További cikkek