Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Háztartások ezrei maradtak áram nélkül az erős havazás miatt Szlovákiában

Starovic Tibor, az MTI tudósítója
2023. 12. 24.
Háztartások ezrei maradtak áram nélkül az erős havazás miatt Szlovákiában

A régióban a hétvégén kezdődött erőteljes havazás miatt már szombaton több ezer háztartás maradt áram nélkül.

Mintegy 18 ezer háztartás maradt áram nélkül az erős havazás miatt Közép-Szlovákiában - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

A besztercebányai és breznóbányai járásokban a legrosszabb a helyzet, többszáz trafóállomás került működésképtelen állapotba, ezekben a járásokban 10 ezer háztartás van áram nélkül - pontosított a regionális áramszolgálató (SSD) szóvivője. Hozzátette: az elmúlt órákban a Felső-Vágmentén, Árvában, Túrócban és a Zsári völgyben is számos áramkimaradást jelentettek és a várható olvadás miatt újabb problémákra kell számítani.

Mivel a helyreállítási munkálatok jelentős része erdei és hegyi terepen zajlik, a munkálatokkal nehezen haladnak, és a teljes helyreállítás akár napokat is igénybe vehet.

A régióban a hétvégén kezdődött erőteljes havazás miatt már szombaton több ezer háztartás maradt áram nélkül, s a kialakult helyzet a havazás folytatódása miatt vasárnapra virradóra tovább romlott. Jelenleg a besztercebányai, a zsolnai és az eperjesi megyékben másodfokú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben, és az ország déli és délnyugati részét leszámítva csaknem mindenütt folytatódó havazást jeleznek a meteorológusok.



Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Szlovákia

További cikkek