Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Küszöbön az atomháború? Kim Dzsong Un nukleáris csapással fenyegette meg az Egyesült Államokat

10perc.hu
2023. 10. 21.
Küszöbön az atomháború? Kim Dzsong Un nukleáris csapással fenyegette meg az Egyesült Államokat

Észak-Korea diktátora „amerikai katonai provokációkra” hivatkozva fenyegetőzik megelőző atomcsapással.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetője szerint az Egyesült Államok elszámította magát egy, a Koreai-félsziget közelébe tervezett hadgyakorlattal, ezért számolnia kell Észak-Korea lépéseivel - írja az Index. Elmúltak azok az idők, amikor a megelőző csapás az Amerikai Egyesült Államok monopóliuma volt – jelentette ki Kim Dzsong Un, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) vezetője a KCNA észak-koreai állami hírügynökség közlése szerint.

Kim Dzsong Un szerint az Egyesült Államok "atomháború kirobbantására" tett kísérletet, és úgy fogalmazott, hogy nem marad el Észak-Korea válasza a provokációkra, amelyek szerinte egyre veszélyesebb szakaszba lépnek. A lap szerint a politikus vélhetően az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán közelgő közös, a Koreai-félsziget közelében tervezett légi hadgyakorlatára reagálhatott ilyen hevesen.

Az észak-koreai állami hírügynökség információi szerint az Egyesült Államok minden nukleáris stratégiai eszközt Dél-Koreába költöztetne. A közlemény arra is kitér, hogy Phenjan nemrég törvénybe iktatta nukleáris fegyverkezési politikáját, amely „szükséges viselkedési normákat” ír elő a KNDK elleni nukleáris agresszió esetére.

"Jobb, ha az Amerikai Egyesült Államok minél hamarabb felismeri, hogy elszámította magát és veszélyes pillanat közeleg számára" – zárta az ügynökség a közleményét.

Főkép forrása:
KCNA

További cikkek