391.95 Ft

362.65 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hát megtörtént… Orbán Viktor az orosz elnökkel tárgyalt

10perc.hu
2023. 10. 17.

A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén.

Vélhetően újabb komoly feddésre számíthat Orbán Viktor az Európai Unió részéről, miután a magyar miniszterelnök ma kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben. A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén.

„Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta. Az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak” - ismertette a közleményben Havasi Bertalan.

A magyar kormányzati narratíva a háborús helyzet ellenére folyamatosan kiáll az Oroszországgal való együttműködés mellett, a külügyi tárca nyilatkozatai szerint nincs esély arra, hogy az orosz olaj- és gázellátás mennyiségét csökkentsék hazánkban. Szijjártó Péter nyáron úgy nyilatkozott, Oroszország megbízható partner, nem cserélné le senkire.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

További cikkek