387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hát megtörtént… Orbán Viktor az orosz elnökkel tárgyalt

10perc.hu
2023. 10. 17.
Hát megtörtént… Orbán Viktor az orosz elnökkel tárgyalt

A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén.

Vélhetően újabb komoly feddésre számíthat Orbán Viktor az Európai Unió részéről, miután a magyar miniszterelnök ma kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben. A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén.

„Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta. Az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak” - ismertette a közleményben Havasi Bertalan.

A magyar kormányzati narratíva a háborús helyzet ellenére folyamatosan kiáll az Oroszországgal való együttműködés mellett, a külügyi tárca nyilatkozatai szerint nincs esély arra, hogy az orosz olaj- és gázellátás mennyiségét csökkentsék hazánkban. Szijjártó Péter nyáron úgy nyilatkozott, Oroszország megbízható partner, nem cserélné le senkire.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

További cikkek