Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Medvegyev kirohanása: „A NATO nyíltan fasiszta blokká vált, a hitleri tengelyhez hasonlóvá!”

10perc.hu
2023. 09. 27.
Medvegyev kirohanása: „A NATO nyíltan fasiszta blokká vált, a hitleri tengelyhez hasonlóvá!”

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese szerint egyre nagyobb az esély, hogy Oroszország s a NATO összecsapjon egymással.

Dmitrij Medvegyev újra megfenyegette a világot egy globális háborúval. Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az olyan események, mint a kanadai parlamentnek egy Waffen SS-veterán előtti tisztelgése, valamint hogy az Egyesült Államok Abrams harckocsikat és ATACAMS rakétákat küld Ukrajnának, közelebb viszik Oroszországot a NATO-val való közvetlen konfliktushoz.

„Úgy tűnik, Oroszországnak egyre kevesebb választása marad, szinte csak az, hogy a terepen közvetlen konfliktusba keveredjen a NATO-val, amely nyíltan fasiszta blokká vált, hitleri tengelyhez hasonlóvá, bár annál nagyobb méretűvé. Mi készen állunk, bár az eredmény az emberiség számára sokkal nagyobb áldozatokkal jár majd, mint 1945-ben" - írta Medvegyev.

Yaroslav Hunka – aki a 14. "Galícia" SS-gránátos hadosztály banderista harcosa volt – meghívást kapott a kanadai parlament pénteki rendkívüli ülésére, amelyet Zelenszkij látogatásával egy időben tartottak meg Ottawában. Az eseményen a karzaton ülő 98 éves férfit a jelenlévők álló ovációja közepette úgy mutatták be, mint "az ukrán függetlenség harcosát, aki az oroszok ellen harcolt a második világháborúban".


Yaroslav Hunka a 14. "Galícia" SS-gránátos hadosztály banderista harcosa volt      Fotó: YouTube


Benyújtotta lemondását Anthony Rota kanadai házelnök, aki meghívta a parlamentbe a nácik oldalán harcoló ukrán veteránt, és háborús hősként mutatta be őt. Rota azután mondott le, hogy a parlament alsóházában képviselt pártok vezetőivel egyeztetett. A legfőbb politikai erők egyöntetűen ezt a lépést követelték. A kormánypárti frakcióvezető, Karina Gould korábban úgy fogalmazott, hogy a képviselők elvesztették bizalmukat.

Gould közlése szerint a házelnök a kormány vagy az ukrán küldöttség előzetes tájékoztatása nélkül hívta meg a parlament két házának együttes ülésére a nácik oldalán harcoló egykori ukrán katonát, akivel a házelnök hivatala szerint Rota fia lépett kapcsolatba. A hivatal azt is megerősítette, hogy egyetlen más pártot vagy frakciót sem tájékoztatott a meghívásról.

Főkép forrása:
Szputnyik
Címkék:
#NATO

További cikkek