386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az EP-nek nem tetszett, hogy Szijjártó Péter Minszkben tárgyalt – a külügyminiszternek nem tetszett, hogy ezért elítélték

10perc.hu
2023. 09. 14.
Az EP-nek nem tetszett, hogy Szijjártó Péter Minszkben tárgyalt – a külügyminiszternek nem tetszett, hogy ezért elítélték

„Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?” – tette fel a költői kérdést Facebook-bejegyzésében a külügyminiszter.

Az Európai Parlament egy állásfoglalásban ítélte el a magyar külügyminisztert azért, mert szembement az uniós politikával, amikor Belaruszban folytatott tárgyalásokat, amire a politikus csípős választ adott.

A parlamenti állásfoglalás hosszasan részletezi a Lukasenka-rezsim által elkövetett bűnöket – írja az Eurológus. A dokumentumban benne van, hogy sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Az állásfoglalást egyébként 453 képviselő szavazatával fogadták el, ellene mindössze 21-en szavaztak. Ezek között volt 12 fideszes képviselő közül a jelenlévő hat: Bocskor Andrea, Deli Andor, Győri Enikő, Hidvéghi Balázs, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina.


Szijjártó Péter csípős választ adott az EP határozatára     Fotó: Facebook/Szijjártó Péter


Szingapúrból Isztambulba utazott éjszaka Szijjártó Péter, de útközben leszálltak tankolni Almatiban. Facebook-posztja szerint itt szembesült a hírrel, miszerint elítélte őt az EP.

A nap ma már Isztambulban kel fel. Épp időben, rövidesen kezdődik a Türk Államok Szervezetének kereskedelmi ülése Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? – tette fel a költői kérdést a bejegyzésben a külügyminiszter, akit érezhetően nem érintett mélyen ez az új fejlemény.

Főkép forrása:
Facebook/Szijjártó Péter

További cikkek