391.95 Ft

362.65 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Buszbaleset Csehországban: halálos áldozat, több mint 70 sérült

10perc.hu
2023. 07. 18.

Budapestről indult busz balesetezett Csehországban a D2-es cseh autópályán.

Súlyos autóbusz-baleset történt hétfőn Csehországban, a D2-es autópályán, a szlovák-cseh határ és Brünn (Brno) közötti szakasz Brünnbe vezető oldalán - írja az MTI tudósítója.

A cseh rendőrség szóvivője szerint a balesetben, amelyben a Budapestről Prágába tartó FlixBus cseh közlekedési társaság járművébe hátulról egy másik busz ütközött.

Az egyik sofőr meghalt, és 76-an megsérültek, közülük 14 ember állapotát súlyosnak minősítették a cseh orvosok.

A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom.


Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.

Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.

"Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek" - nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő.

Petr Fiala miniszterelnök is Twitteren reagált és részvétét fejezte ki az áldozatoknak, a segélyszolgálatoknak pedig megköszönte a gyors mentést.

Főkép forrása:
Policie ČR Twitter oldala

További cikkek