Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az ukrán hadsereg főparancsnoka beismerte, orosz területen is hajtottak végre támadásokat

10perc.hu
2023. 07. 16.
Az ukrán hadsereg főparancsnoka beismerte, orosz területen is hajtottak végre támadásokat

Miután orosz területen nem használhatók fel a Nyugatról érkező fegyverek, Valerij Zaluzsnij azt állítja, támadásokhoz Ukrajnában gyártott fegyvereket használnak.

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Valerij Zaluzsnij. Az ukrán hadsereg főparancsnoka Washington Postnak adott interjúban elismerte, hogy orosz területen is hajtottak végre támadásokat. Ez azt jelenti, hogy Oroszország határ menti régióiban rendszeresen előfordulnak ukrán tüzérségi belövések és dróntámadások.

„Ez a mi problémánk, és nekünk kell eldönteni, hogyan végezzünk az ellenséggel. Egy háborúban lehetséges és szükséges is, hogy a másik területén öljük meg az ellenséges erőket” – fogalmazott Valerij Zaluzsnij.

A Washington Post megjegyezte, hogy a kijevi hatóságok eddig jellemzően nem ismerték el, hogy ilyen jellegű támadásokat is végrehajtanak. Az ukrán főparancsnok közölte, miután orosz területen nem használhatók fel a Nyugatról érkező fegyverek, a határon átnyúló támadásokhoz kizárólag Ukrajnában gyártott fegyvereket használnak.

„Ha partnereink félnek attól, hogy használják a fegyvereiket, akkor majd mi a sajátunkkal fogunk végezni az ellenséggel” – mondta Zaluzsnij, utalva arra, hogy az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok a támogatásuk feltételéül szabták, hogy a szállítmányok orosz területen nem használhatók fel.


Sok fegyvertípust bevetett Ukrajnában az orosz hadsereg az elmúlt 24 órában     Fotó: Telegram


Természetesen Moszkva sem akar adósa maradni Kijevnek: rakétákkal, drónokkal és tüzérséggel támadta Ukrajnát az orosz hadsereg. A légi támadások kiemelt célpontjai ezúttal a kelet-ukrajnai megyék voltak.

Sok fegyvertípust bevetett Ukrajnában az orosz hadsereg az elmúlt 24 órában. Kijevi közlések szerint a mindennaposnak számító drón- és rakétatámadások mellett a Föderáció tüzérsége folyamatosan lőtte a keleti ukrán megyéket, illetve aknavetőket is bevetettek az oroszok. A nagyszabású támadás okozta károk felmérése még zajlik.

Főkép forrása:
MTI/Ukrán Elnöki Hivatal

További cikkek