Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Elítélt csecsen bűnözőket és önkénteseket állít Moszkva a Wagner helyére

10perc.hu
2023. 07. 05.
Elítélt csecsen bűnözőket és önkénteseket állít Moszkva a Wagner helyére

A taktika korábban is az volt, hogy azokhoz a hadműveletekhez, ahol várhatóan magas a halálozási arány, ,,kevésbé értékes" katonákat használtak, például rabokat.

Az orosz hadvezetés máris megoldást talált arra, hogy hogyan helyettesíthetné a Wagner zsoldosait a frontvonalon: börtönökből toboroznak elítélt csecsen bűnözőket és önkénteseket – írta a Portfolio. A Wagner katonáinak kivonulása jelentős űrt hagyott hátra például Bahmut környékén, az orosz hadvezetés pedig erre reguláris seregekkel állt elő.

A taktika korábban is az volt, hogy azokhoz a hadműveletekhez, ahol várhatóan magas a halálozási arány, ,,kevésbé értékes" katonákat használtak, például rabokat. Az oroszok pedig ismételten ezt a módszert vetik be: csecsen elítélteket toboroznak a börtönökben. Ők azonban már a védelmi minisztérium irányítása alá fognak tartozni.


Az új „Storm Z” rohamosztagok tagjai szinte kizárólag börtönbe zárt bűnözőkből állnak, akiket már a hadsereg toborzott     Fotó: TASSZ


Európai hírszerzési információk szerint ismét beindult az orosz börtönökből való toborzás. Az újonnan toborzott elítéltek értelemszerűen már nem a lázadó Wagner csoportban, hanem a védelmi minisztérium által irányított különleges rohamosztagokban vesznek majd részt.

A Liman és Kupjanszk közötti frontvonalra mintegy 120 ezer katonát telepítettek az oroszok, ami meglehetősen hatalmas csoportosítás. Az orosz egységek között vannak légi támadó és gépesített egységek, tartalékosok, területvédő erők, valamint az új „Storm Z” rohamosztagok tagjai, akik szinte kizárólag börtönbe zárt bűnözőkből állnak, akiket már a hadsereg toborzott.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek