Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Trump újabb ellenfelet kapott – Biden mellett saját párttársával is meg kell vívnia az elnökségért

10perc.hu
2023. 05. 25.
Trump újabb ellenfelet kapott – Biden mellett saját párttársával is meg kell vívnia az elnökségért

Ron DeSantis korábban már hadat üzent a sokszínűségnek, és még azt is előírta, ki, hova mehet vécére.

Florida republikánus kormányzója, Ron DeSantis megerősítette, hogy 2024-ben indul az amerikai elnökválasztáson – írta a BBC. A 44 éves DeSantist Donald Trump volt elnök legfőbb riválisának tekintik a republikánus jelöltek versenyében. A hivatalos megerősítést már régóta várták, a kormányzó immár regisztrálta magát a Szövetségi Választási Bizottságnál.

Ron DeSantis a napokban aláírt egy törvényt, amely korlátozza a transzneműek jogait, a fiatalkorú transz emberek egészségügyhöz való hozzáférését, a személyes névmások használatát az iskolában, a drag show-kat, és arról is szól, hogy ki, hova mehet el vécére. Egy másik jogszabály alapján pedig megtiltotta az állam főiskoláinak és egyetemeinek, hogy pénzt költsenek a sokszínűséggel, a méltányossággal és a befogadással kapcsolatos programokra.

Az elmúlt négy hétben készült közvélemény-kutatások – RealClearPolitics által közölt – összegzése szerint a republikánus párton belül Donald Trump messze a legnépszerűbb politikus. A volt elnököt a republikánus választók 56 százaléka támogatja, míg a floridai kormányzót 19 százalék.

Főkép forrása:
MTI/Alberto Pezzali

További cikkek