Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Diplomáciai botrány! A csehek letartóztatták a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét és feleségét!

10perc.hu
2021. 11. 30.
Diplomáciai botrány! A csehek letartóztatták a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét és feleségét!

A 64 éves Vlagyimir Bazanovot és nejét azzal gyanúsítják, hogy a szükséges engedélyek nélkül léptek be Csehországba.

Ha eddig nem lett volna elég diplomáciai háború Fehéroroszország körül, most a csehek rátettek egy lapáttal. Ugyanis a tass.com megírta, az egészségügyi szabályok megsértése miatt – nem volt meg a szükséges engedély a belépéshez - őrizetbe vették a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnökét és a feleségét.

Vlagyimir Bazanov, a fehérorosz labdarúgó-szövetség elnöke és neje a Csehország-Fehéroroszország női vb-selejtezőre érkezett, ami a fehérorosz válogatott három tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

A Deník N cseh internetes hírportál megírta, Bazanov fontos szövetségese Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezetőnek, és segít neki megőrizni a hatalmat, ezért több országban tiltólistán van. A morvasziléziai rendőrség a lap értesülését megerősítette, igaz a neveket nem hozta nyilvánosságra, de nem cáfolta a portál értesülését.

Nem sokkal az őrizetbe vétel után az európai (UEFA), illetve a fehérorosz labdarúgó-szövetség azzal a kéréssel fordult a cseh labdarúgó-szövetséghez, hogy segítsen az őrizetbe vettek szabadon bocsátásában és a helyzet tisztázásában.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek