Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az amerikaiak felfegyverzik az ukránokat – most két járőrhajót adnak Kijevnek

10perc.hu
2021. 11. 08.
Az amerikaiak felfegyverzik az ukránokat – most két járőrhajót adnak Kijevnek

A hajók részét képezik annak a 2,5 milliárd dollár értékű katonai segítségnek, amelyet az Egyesült Államok 2014 óta eddig nyújtott Ukrajnának.

Vélhetően újabb diplomáciai villongás kezdődik el – vagy talán inkább folytatódik – az Egyesült Államok, Ukrajna és Oroszország között, miután az amerikaiak két járőrhajót adtak Kijevnek. Ráadásul már útnak indult a két "Island" osztályú hajó Baltimore-ból, a végállomás a dél-ukrajnai Odesszában lesz.

A hajók részét képezik annak a 2,5 milliárd dollár értékű katonai segítségnek, amelyet az Egyesült Államok 2014 óta eddig nyújtott Ukrajnának. Az amerikai külképviselet megjegyezte, hogy a hajók növelik az ukrán haditengerészet és a NATO-erők kompatibilitását.

Abszolút nem meglepő módon Moszkvában nem nézik jó szemmel, hogy az Egyesült Államok és a Nyugat fegyverekkel és katonai eszközökkel látja el Ukrajnát. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, mindez destabilizálódáshoz vezethet a Donyec-medencében, főleg ha a hajók mellett Törökország Bayraktar típusú csapásmérő drónokat szállít Ukrajnának.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek