Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Prataszevics és barátnője házi őrizetbe került

10perc.hu
2021. 06. 25.
Prataszevics és barátnője házi őrizetbe került

A fehérorosz hatóságok a börtönből házi őrizetbe szállították Raman Prataszevics ellenzéki újságírót és barátnőjét, az orosz állampolgárságú Szofija Szapegát.

Igencsak meglepő hírt hozott nyilvánosságra a BBC: a fehérorosz hatóságok kiengedték a börtönből és házi őrizetbe helyezték a május 23-án földre kényszerített Ryanair légitársaság Athén-Vilnius járatán utazó Raman Prataszevicset és barátnőjét, Szofija Szapegát.

Amíg a fehérorosz hatóságok egyelőre nem kommentálták a hírt, addig az újságíró apja, Dzmitrij Prataszevics BBC-nek elmondta, fia és barátnője Minszkben, két külön lakásban tartózkodnak. A házi őrizetről szóló hírt megerősítette Szapega mostohaapja, Szergej Dugyics és a nő ügyvédje, Anton Gasinszki is, hozzátéve, hogy Szapegával a szülei csütörtökön találkoztak egy étteremben.

A Szvjatlana Cihanouszkaja, a Litvániába menekült fehérorosz ellenzéki vezető üdvözölte a hírt, de hangsúlyozta: ez nem jelenti az ügy végét. „A házi őrizet nem jelent szabadságot, még mindig vád alatt állnak, minden lépésüket figyelik. Ez pedig annyit jelent, hogy továbbra is túszok" - jelentette ki a politikus.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek