Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Harminc év börtönre ítélték azt a férfit, aki késsel támadt katonákra

10perc.hu/Venczel Katalin, MTI
2021. 06. 25.
Harminc év börtönre ítélték azt a férfit, aki késsel támadt katonákra

Harminc év börtönbüntetésre ítélte a párizsi különleges esküdtszék csütörtökön azt a 33 éves egyiptomi férfit, aki 2017-ben késsel támadt katonákra a Louvre Múzeumánál.

A támadás 2017. február 3-án délelőtt történt, a Louvre múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál, ahol a belépők csomagjait ellenőrzik a biztonsági őrök. A fekete pólót viselő férfi a mozgólépcsőn leérve két, 40 centis nádvágókéssel támadt négy járőröző rendőrre, miközben az kiabálta, hogy "Allahu akbar!"

Az egyik katonát könnyebben megsebesítette a fejbőrén, ezután egy másodikra támadt, aki a földre esett, majd rálőtt az elkövetőre a hasa irányában. Miután ez nem tartóztatta fel a támadót, a földön fekvő katona újabb három lövést adott le. Az elkövető ezután súlyos sérülésekkel összeesett, életveszélyes állapotban kórházba szállították, de felépült.

Az egyiptomi támadó ügyvéd végzettségű, üzletkötőként dolgozott az Egyesült Arab Emírségekben, ott kérelmezett 2016 októberében turistavízumot, amellyel január 26-án érkezett Dubajból a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek