Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

George Floyd-ügy: az ügyészek 30 évet kérnek a volt rendőrnek

10perc.hu
2021. 06. 04.
George Floyd-ügy: az ügyészek 30 évet kérnek a volt rendőrnek

Derek Chauvin volt rendőrtisztet áprilisban találták bűnösnek az esküdtek mindhárom vádpontban, a bíróság sajtóhírek szerint június 25-én hirdet ítéletet.

Teljes izgalomba tartja az amerikai közvéleményt a George Floyd elleni rendőri brutalitásról szóló per. Az esküdtek már mindhárom vádpontban bűnösnek találták Derek Chauvin volt rendőrt, és jelenleg mindenki a bíróság ítéletére vár. Sajtóhírek szerint erre június 25-én kerül majd sor.

Már az ügyészség és a védelem is elküldte a saját indítványát Peter Cahill bírónak, ami alapján az előbbi hosszú és példaértékű, minimum 30 éves letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri az elsőszámú vádlottra. A védelem azonban jóhiszeműen elkövetett hibának minősítetné a bűntettet, és azt kérvényezte a BBC információi szerint, hogy az állam által javasolt 15 évnél kevesebb büntetést szabjon ki Chauvinra, bocsássa őt próbára, és a büntetésbe számítsa bele a már börtönben eltöltött időt.



Vélhetően azt Eric Nelson ügyvéd is pontosan tudja, nem sok az esélye annak, hogy a beadványának komoly hatása lesz az ítéletre, ugyanis Peter Cahill bíró már korábban úgy döntött, hogy George Floyd meggyilkolásában súlyosbító tényezők játszottak szerepet, azaz ez alapján a bíróságnak lehetősége van egy hosszabb időtartamú büntetés kiszabására.

„Chauvin arra kéri a bíróságot, hogy a megállapításain túlmenően legyen tekintettel a hátterére, a büntetlen előéletére, a próbaidőre való alkalmasságára, az ügy szokatlan tényeire, és arra, hogy a volt rendőr egy elromlott rendszer terméke” – mondta a portálnak nyilatkozva Eric Nelson.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek