Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hoppá! Jön az amerikai-orosz elnöki csúcs!

10perc.hu
2021. 05. 25.
Hoppá! Jön az amerikai-orosz elnöki csúcs!

Június 16-án Genfben kerül sor Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozójára.

Immár mindkét oldal megerősítette, hogy a telefonon való tárgyalásokat követően személyesen is tárgyalóasztalhoz ül egymással Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A csúcstalálkozót Genfben tartják majd június 16-án. A találkozó tényéről mind a Fehér Ház, mind pedig a Kreml hivatalos közleményben számolt be.

Ezek alapján annyi már tudható, hogy Biden és Putyin a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetét és további lehetőségeit, a stratégiai stabilitás helyzetét, valamint az aktuális nemzetközi kérdéseket vitatják majd meg, természetesen nagy figyelmet fordítva a koronavírus-járvány elleni küzdelemnek. A Fehér Ház sajtóirodája kiemelte, az amerikai elnök egyik fő célja, hogy stabilizálja a két ország közötti kapcsolatokat.

Április óta folytak a tárgyalások Moszkva és Washington között a csúcstalálkozó időpontjáról. A két elnök utoljára április 13-án telefonon beszélt egymással, a személyes találkozó ötletét ekkor vetette fel Biden, aminek helyszínéül egy semleges, harmadik államot ajánlott.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek