Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nézd meg Elon Musk alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni

Forrás: raketa.hu
2021. 04. 10.
Nézd meg Elon Musk alagútját, amiben 60 Tesla fog egyszerre közlekedni

Elon Musk cége most első ízben engedett be újságírókat a Loopba, hogy megmutassák nekik a kész alagutat.

A The Boring Company tavalyelőtt kezdte meg a Szórakoztató Elektronikai Kiállításnak (CES) is helyt adó konferenciaközpont alatti alagút fúrását, amellyel a látogatók mindössze néhány perc alatt elérhetik az épületegyüttes bármelyik pontját.

A Las Vegas Review-Jorunal beszámolója szerint az 52,5 millió dollárból megépített alagútnak csak a középső állomása helyezkedik el a föld alatt, a két végpontja viszont a felszín felett van, amelyet rámpákon érnek el az autók. A ledes lámpákkal, folyamatosan változó színekkel megvilágított alagútban kezdetben 11 Tesla Model X és Model 3 fog közlekedni nagyjából 56 km/h-s sebességgel, viszont a számukat hamarosan 35-re fogják bővíteni, a teljes kapacitással üzemelő alagútban pedig már 60 autó fogja kiszolgálni az utasokat.

Steve Hill, a Las Vegas-i Konferencia és Látogatói Felügyelet vezérigazgatója azt is elárulta, hogy a későbbiekben az alagutakban a Tesla által tervezett 16 fős buszok fogják majd szállítani az embereket, de erről konkrétumokat egyelőre nem osztott meg.

A The Boring Company kifejezetten úgy tervezte a Loopot, hogy az az önvezető autók számára is közlekedésre alkalmas legyen, viszont Hill szerint a kezdeti fázisban a kocsikban sofőrök is fognak ülni.

A cég tervei szerint a konferenciaközpont alatt futó alagutat első körben a Strip közelebb eső szállodáival, az Encore-ral, valamint az egyelőre még csak épülő Resort World Las Vegasszal kötnék össze, később pedig megépítenék a Las Vegas Loopot is, ami egy 24 kilométer hosszú alagúttal kötné össze a város számos szállodáját és látványosságát.

Főkép forrása:
boringcompany.com
Címkék:
#Elon Musk

További cikkek