Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Magyar vállalatok növekvő számban lépnek be a kínai piacra

10perc.hu/MTI
2024. 05. 08.
Magyar vállalatok növekvő számban lépnek be a kínai piacra

Az egyre szorosabbá váló kínai-magyar kapcsolatok újabb lendületet kaptak.

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink - értékelte szerdán a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter azt a bejelentést, miszerint újabb egy évvel meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét Kínába.

Szijjártó Péter azt írta a közösségi oldalán, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök kedden Párizsban bejelentette, hogy tíz európai uniós ország, köztük Magyarország állampolgárai számára újabb egy évvel, 2025 végéig meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét.

"Nagyra értékeljük ezt a döntést, hiszen ez hozzájárul a gazdasági, kereskedelmi, turisztikai és oktatási kapcsolataink további fejlesztéséhez" - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, hogy számunkra ez a döntés komoly könnyebbséget jelent.

"A kölcsönös tiszteleten alapuló, jó együttműködés jegyében" szerdától a Kínában működő magyar konzuli szolgálat az európai vízumkódexben rögzített 15 napos határidő helyett 48 órán belül elbírál minden üzleti célú magyarországi beutazás céljából benyújtott kínai vízumkérelmet - jelentette be Szijjártó Péter.

A 10perc.hu-n korábban megírtuk Hszi Csin-ping Magyarországra látogat.

Főkép forrása:
Szijjártó Péter Facebook oldal

Hirdetés

További cikkek