Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A kormány nemzeti konzultációt indít a gazdaságpolitika ügyében

10perc.hu
2024. 10. 16.
A kormány nemzeti konzultációt indít a gazdaságpolitika ügyében

A kormány nemzeti konzultációt indít a gazdaságpolitika jövőjéről, a munkaalapú gazdaság és gazdasági növekedés érdekében.

A kormány új nemzeti konzultációt indít a gazdaságpolitika legfontosabb kérdéseiről – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntést a frakciók kérésére hozták meg, és célja, hogy a választópolgárok véleményt alkothassanak a gazdasági stratégiákról a következő választások előtt - írja a 24.hu.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: 

"A világgazdaság gyökeresen megváltozott, ehhez pedig Magyarországnak is alkalmazkodnia kell, új eszközökre van szükség ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk."

 A kormány célja, hogy a munkaalapú gazdaságot helyezze előtérbe, amelyben Magyarország jól áll, hiszen mintegy 4 millió 750 ezer fő dolgozik az országban.

Az ország számára kiemelt fontosságú a gazdasági növekedés, amelyet Gulyás szerint jelenleg Európában kedvezőtlen körülmények befolyásolnak. "Németországban ez lesz a második év, hogy recesszió lesz, Ausztriában pedig a világháború utáni évek óta nem volt hasonló csökkenés a gazdaságban" – fogalmazott.

A kormány a gazdasági semlegességre törekszik, kerülve a brüsszeli irányelveket, melyek szerint üzletelni csak ideológiai alapon lehet. Gulyás kifejtette, hogy a növekedés kulcsa a politikai függetlenség megőrzése, amely lehetőséget ad a sikeres gazdaságpolitika kialakítására.

Ez a nemzeti konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosság beleszólhasson az ország gazdasági irányvonalába két választás között is.

Főkép forrása:
Magyarország Kormánya Facebook

További cikkek